Круглий стіл "Почуй мене"

Оновлено: 14 черв. 2019



За офіційними показниками у Львові проживає близько півтори тисячі осіб з вадами слуху. Щодня вони стикаються з викликами у таких звичних для багатьох ситуаціях - візит до лікаря, в адміністративну установу, скарга в поліцію і т.д. Дуже часто вони почуваються відкиненими та ізольованими від суспільства, замкненими та обмеженими лише своїм “нечуючим колом спілкування”.

З огляду на потребу допомоги нечуючим та слабочуючим особам у легшій соціалізації, БО "Фундаці Духовного Відродження" 3 квітня 2019, розпочала реалізацію проекту "Почуй мене". Метою якого стало інтегрування бенефіціаріїв у суспільство, дати їм змогу бути “почутими”. Проект за ціль поставив перед собою навчання мови жестів полісменів, медичних структур та соціальних працівників, водночас він є націлений на громаду Львова, людей, які так чи інакше стикаються з нечуючими у повсякденному житті (подякувати нечуючому касиру в супермаркеті мовою жестів).

Першим кроком до порозуміння стала організація круглого столу, у якому взяли участь різноманітні спеціалісти у сфері жестової мови так і самі бенефіціарії.

Хотілось б наголосити, що проект «Почуй мене» реалізовується за підтримки Інституту Лідерства та Управління УКУ та Фундації Чарльза Мота.


Із перебігом круглого столу можна ознайомитись у наступному відео.